Espoon Ilmailukerho ry.

Espoon Ilmailukerho ry (EIK) on perustettu vuonna 1962 ja se toimi aluksi Tapiolan Ilmailukerho (TAPIK) -nimellä. Yhdistyksen kotipaikkana on Espoo ja jäsenmäärä noin 150. Toiminta jakaantuu kahteen alueeseen:

Lennokkitoiminta

Ei järjestetä toistaiseksi, koska tarkoitukseen sopivia tiloja ei ole löytynyt.

Purjelentotoiminta

Purjelentotoiminta on aktiivista. Kerholla on yksi kaksipaikkainen Duo Discus XL ja 3 yksipaikkaista nykyaikaista purjelentokonetta joilla jäsenet voivat lentää Suomen vilkkaimmassa harrasteilmailukeskuksessa Lopen Räyskälässä. Ajomatka Espoosta Räyskälään on noin tunti.

Talvella huolletaan koneita ja tehdään varainhankintatöitä. Välillä on tehty tutustumiskäyntejä mm. kiinnostaviin ilmailukohteisiin.

Mukaan toimintaan

Kaikki uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan kerhon toimintaan. Jäseneksi kannattaa liittyä jo ennen purjelentokurssin alkamista, koska EIK:n jäsenenä voit silloin (opettajasta riippuen) käyttää kurssin aikaisiin yksinlentoihin EIK:n yksipaikkaista kalustoa.

Lisäksi kaikkien kerhon jäsenten on oltava myös Suomen Ilmailuliiton jäsen. EIK:n jäsenmaksu v. 2014 on 50 euroa/vuosi tai nuorisojäsenillä 10 euroa/vuosi. Lisäksi SIL:n jäsenmaksu (v. 2014 76 euroa/vuosi, nuorisojäsen 43 euroa/vuosi), joka sisältää ILMAILU-lehden. Suomen Ilmailuliiton jäseneksi liittyminen tapahtuu automaattisesti liittymällä Espoon Ilmailukerhoon. SIL:llä on omat hintansa perhe- ja nuorisojäsenille. Hinta riippuu myös siitä, mihin aikaan vuodesta on liittynyt jäseneksi.

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä lähettämällä hakemuksen EIK:n johtokunnalle, voit lähettää hakemuksen paperimuodossa tai sähköpostilla sihteerille tai jättää jollekin johtokunnan jäsenelle, kts. yhteystiedot. Täytetty hakemus käsitellään seuraavassa johtokunnan kokouksessa. Hakemus voi olla vapaamuotoinen, mutta sen tulee sisältää seuraavat tiedot:

 • Etunimet, sukunimi
 • Osoite ja sähköpostiosoite (jos on)
 • Puhelinnumero
 • Syntymäaika (pp.kk.vvvv)
 • Harrastuslaji: purjelento
  (tällä hetkellä EIK ei voi järjestää lennokkitoimintaa)
 • Oletko jo ennestään Ilmailuliiton jäsen? Missä kerhossa?
 • Oletko Ilmailuliittoon kuuluvan perheenjäsen = samassa taloudessa asuva ?
 • Jos olet perheenjäsen, harrastatko myös itse? Ei-harrastavan SIL-jäsenmaksu on huomattavasti halvempi.
 • Jos olet nuorisojäsen (v.2014: 1996 tai myöhemmin syntynyt), haluatko ILMAILU-lehden?
 • Kerhoa vaihtavat: Miksi haluat vaihtaa kerhoa?

Jos olet harrastanut purjelentoa joskus aikaisemmin, mainitse myös se (kerho, minä vuosina yms.) Moni tiedotus tapahtuu ainoastaan sähköpostilla, joten kerro sähköpostiosoitteesi, jos vaan mahdollista. Sekä EIK että Ilmailuliitto myös laskuttavat pääsääntöisesti sähköpostitse. Espoon Ilmailukerho ja Ilmailuliitto eivät luovuta sähköpostiosoitteita eteenpäin. Sähköpostiosoite ja puhelinnumero lisätään kerhon www-sivuilla salasanan takana olevaan puhelinluetteloon, jos et halua erikseen kieltää sitä.

Lentäminen EIK:ssa

Espoon ilmailukerho toimii Räyskälän lentokentällä Lopella, joka sijaitsee Forssan ja Riihimäen puolessa välissä. Räyskälään on noin tunnin ajomatka Helsingistä. Kimppakyytejä kannattaa suosia. Kenttä on merkitty autoilijan GT2 -tiekarttaan. Kentällä on mahdollisuus yöpyä motellissa. Vapaita huoneita voi tiedustella Räyskälä-Säätiöltä www.rayskala.fi. Aktiivisesti lentävät asuvat yleensä asuntovaunuissaan kentän leirintäalueella. Myös telttayöpyminen on mahdollista. Hinaus, leirintäalue- sekä muut yöpymishinnat löytyvät Räyskälän verkkosivuilta. EIK:n lentomaksuista saavat alle 23-vuotiaat ja Räyskälä-Säätiön saman tai edellisen kesän peruskurssilaiset 50% alennuksen.

Kerholla on 3 yksipaikkaista purjelentokonetta ja yksi kaksipaikkainen, sekä mahdollisuus käyttää Räyskälä-Säätiön koneita. Purjelentokoneet jaetaan oikeudenmukaisesti aamun koneidenjaossa klo 8:30 lentokonehallille saapuneiden kesken. Mikäli samalle koneelle on useita lentäjiä, sopivat nämä lentovuorot keskenään. Kesän purjelentokilpailuja varten on jätettävä kisakoneanomus talvella määräaikaan mennessä.

Talkootöiden tekeminen on erittäin toivottavaa vaikkakin tietysti vapaaehtoista. Huollamme koneet itse ja keräämme varoja erilaisin talkootöin. Kerhotöissä tapaa jäseniä myös talvella ja uusille jäsenille se on helppo tapa tutustua muihin kerholaisiin.
 

Tutustumiskäynnillä tornissa Huoltotila Töölössä